ပန္းသီးရွာလကာရည္က အေရျပား pH ကို ထိန္းေပးတယ္။ လူ႔အေရျပားဟာ အက္ဆစ္ဖကိကဲတယ္။pH 5.5 ေလာက္ရွိမယ္။ ဒီထက္နည္းတာ၊မ်ားတာေတြက ဝက္ျခံေပါကိဖို႔ အားေပးတယ္။ ဥပမာ ဆပ္ျပာက အယ္ကာလီျဖစ္တယ္။ဆပ္ျပာသံုးတာမ်ားရင္ ဝက္ျခံေပါက္လြယ္တယ္။ ရွာလကာရည္ရဲ႕ အားသာခ်က္က ဗက္တီးရီးယားေပါက္ဖြားမႈကို ့ကာကြယ္ႏိုင္တာျဖစိတယ္။ ပန္းသီးရွာလကာရည္ေရြးတဲ့အခါ အၾကည္ထက္ အေနာက္ကိုသာ ေရြးခ်ယ္ရမယ္။ bragg တံဆိပ္က အေကာငိးဆံုးျဖစ္တယ္။
ျပဳလုပ္နည္း
လက္ဖက္စိမ္းရည္(green tea). - ခြက္ ေလးပံုသံုးပံု
ပန္းသီးရွာလကာရည္(Apple cider vinegar) - ခြက္ ေလးပံုတပံု
လက္ဖက္စိမ္းအထုပ္ကို ေရေႏြးနဲ႔ စိမ္ၿပီး နာရီဝက္ထားပါ။ ေရေႏြးကို ခြက္ရဲ႕ ေလးပံုသံုးပံု ထည့္ရမယ္။ (ခြက္ေသးတာကိုသာ သံုးပါ)ၿပီးရင္ ပန္းသီးရွာလကာရည္ ခြက္ ေလးပံုတပံုနဲ႔ေရာၿပီး သန္႔စင္တဲ့ အဖံုးပိတ္ခြက္တခုထဲ ထည့္ပါ။ မ်က္ႏွာမွာ တိုနာအေနနဲ႔သံုးရင္ ဂြမ္းစနဲ႔ယူၿပီး လိမ္းရမယ္။ တခ်ဳိ့က ေရွာက္ရည္၊ ရွားေစာင္းလက္ပပ္၊ လာဗင္ဒါဆီစတာေတြနဲ႔ ေရာသံုးၾကတယ္။ သိမ္းဆည္းတဲ့အခါ ေရခဲေသတၱာထဲ သိမ္းဆည္းရမယ္။တခါလုပ္ၿပီးရင္ (၂) ပတ္ထိ အထားခံတယ္။ မ်က္ႏွာသစ္ၿပီးတိုင္း သံုးစြဲျခင္းအားျဖင့္ ဝက္ျခံကို တပတ္အတြင္း သိသိသာသာ ေပ်ာက္ကင္းေစမွာျဖစ္တယ္။
ေဒါက္တာ ေအးမင္းထူး
၁၈.၅.၁၇
No comments:
Post a Comment